Kraj chce podpořit podnikatele zvýšenou investiční aktivitou

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Celkem pět nových investičních záměrů na školách zřizovaných Zlínským krajem schválili radní Zlínského kraje. Server Zlin.cz o tom informoval Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Jedná se o akce za dohromady více než 30 milionů korun, které chceme spustit ještě letos v květnu nebo červnu. Je to tedy dobrá zpráva pro stavební firmy, které se teď jako všichni ostatní potýkají s koronavirovu krizí. A to není vše, na příštích jednáních rady plánujeme schválit další investiční akce v řádech desítek milionů korun v našich organizacích tak, abychom co nejvíce podpořili stavební trh, který je v této době pro udržitelnost ekonomiky velmi důležitý,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

„Všechny schválené akce na školách chceme dokončit ještě letos, kromě rekonstrukce elektroinstalace na uherskohradišťské Obchodní akademii, kde bude 2. etapa pokračovat ještě i v roce příštím,“ doplnil Libor Pecháček, vedoucí Odboru investic krajského úřadu.

Schválené investiční záměry

Základní škola, Mateřská škola a Praktická škola Vsetín – Rekonstrukce kuchyně a rozvodů technického zařízení budovy

Cílem akce je rekonstrukce rozvodů zdravotně technických instalací v 1. nadzemním a 1. podzemním podlaží a dále také obnova školní kuchyně. Opravy stávajících rozvodů jsou finančně náročné a vzhledem k jejich stáří neúčinné. V rámci obnovy školní kuchyně bude provedena rekonstrukce elektroinstalace, stavební úpravy varny, skladů a zázemí kuchyně i výměna zastaralého a opotřebovaného vybavení.

Náklady: 13,546 milionu korun. Předpokládaná realizace: červen – září 2020.

Střední průmyslová škola strojnická Vsetín – sanace suterénu dílen

Do prostor suterénu budovy dílen SPŠS Vsetín opakovaně při přívalových deštích proniká voda. V suterénu jsou umístěny šatny žáků, sociální zařízení, skladovací místnosti a technické zařízení kotelny a ohřevu teplé vody, včetně rozvodů tepla. Provedena proto bude kompletní sanace obvodových zdí suterénu, oprava izolace a kompletní oprava anglických dvorků včetně výměny oken.

Náklady: 4,564 milionu korun. Předpokládaná realizace: květen – říjen 2020.

Obchodní akademie T. Bati a Vyšší odborná škola ekonomická Zlín – oprava střechy přístavby

Objekt budovy školy je zastřešen plochou střešní konstrukcí. Stávající odvodnění střechy je zcela nedostatečné, střecha neplní dostatečně hydroizolační funkci, dochází k zatékání do skladby střechy. Přistoupeno tedy bude ke komplexní opravě střechy.

Náklady: 1,2 milionu korun. Předpokládaná realizace: květen – červen 2020.

Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola Uherské Hradiště – rekonstrukce elektroinstalace

Rekonstruována bude nevyhovující elektroinstalace v budově. Rekonstrukce bude realizována ve 2 etapách, přičemž 1. etapa proběhne v roce 2020 a 2. etapa v roce 2021. V 1. etapě bude provedena rekonstrukce osvětlení silnoproudé elektroinstalace na chodbách v prvních třech nadzemních podlažích a část elektroinstalace ve 3. nadzemním podlaží, včetně výměny rozvaděčů a páteřních rozvodů po škole a přívodů do části učeben. V 2. etapě bude probíhat rekonstrukce osvětlení silnoproudé elektroinstalace učeben v prvních třech nadzemních podlažích

Náklady: 6,956 milionu korun. Předpokládaná realizace: 1. etapa: červen – srpen 2020; 2. etapa: červen – srpen 2021.

Obchodní akademie Kroměříž – oprava kotelny a otopného systému školy

Po 25 letech provozu systému vytápění budovy školy se objevují stále častěji poruchy na kotlích, které se již nevyrábějí a nemají dostupný servis. Systém je celkově poruchový a nezajišťuje tepelný komfort v topné sezóně. Realizována tedy bude oprava kotelny a rozvodného systému, čímž dojde ke snížení provozních nákladů na vytápění obou objektů školy i zajištění spolehlivosti systému a tepelného komfortu.

Náklady: 4,305 milionu korun. Předpokládaná realizace: červen – září 2020.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x