Kraj chystá Digitální technickou mapu

Foto: Zlínský kraj
ZLÍN – Krajští radní na svém pondělním zasedání schválili zahájení projektu Digitální technická mapa České republiky ve Zlínském kraji. Celkové předpokládané náklady projektu jsou 221 milionů korun, oznámila serveru Zlin.cz Adéla Ćuříková ze zlínského hejtmanství.

Krajský úřad má povinnost zpřístupnit digitální technickou mapu do 30. června 2023. V rámci projektu bude vybudován Informační systém Digitální technické mapy a pořízen datový obsah Digitální technické mapy včetně údajů o dopravní a technické infrastruktuře.

„Digitální technická mapa navazuje na projekt Jednotná digitální technická mapa, který ve Zlínském kraji funguje od roku 2003. Stávající data budou upravena podle nové legislativy a budou doplněna chybějící území. Bude také potřeba doměřit dopravní a technickou infrastrukturu v majetku kraje či obcí, která dosud zaměřena nebyla. Cílem digitální technické mapy je sdílení podrobných informací o stavebních a technických objektech a zařízeních. Tyto informace jsou důležitým předpokladem pro zrychlení přípravy staveb a součástí řešení pro zrychlení stavebního řízení. Digitální technická mapa bude z velké části veřejně přístupná. Uživatelé tak budou mít k dispozici podrobnou mapu velkého měřítka pro celé území Zlínského kraje,“ upřesnil zaměření projektu radní Jiří Jaroš, zodpovědný za oblast digitalizace, mládež a sport.

Žádost o projekt bude podána v rámci Operačního programu podnikání a inovace pro konkurenceschopnost, Výzva III programu podpory vysokorychlostní internet – aktivity: Vznik a rozvoj digitálních technických map krajů. Předpokládaný celkový rozpočet akce činí 221 milionů korun, přičemž dotace z Evropské unie činí 85 % z celkových způsobilých výdajů a 15 % tvoří vlastní spolufinancování Zlínského kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x