Kraj dá na rekonstrukci dopravního hřiště v Kroměříži téměř čtyři miliony korun

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
KROMĚŘÍŽ - Dotaci ve výši 3,870 milionu korun na rekonstrukci zázemí dětského dopravního hřiště v Kroměříži projednala Rada Zlínského kraje a doporučila krajským zastupitelům její přidělení. O dotaci zažádalo Centrum služeb pro silniční dopravu, které kroměřížské hřiště vlastní, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí krajského úřadu Adéla Kousalová.

Dotace z kraje by měla pokrýt polovinu nákladů celého projektu. „Na dětském dopravním hřišti v Kroměříži se počítá s rekonstrukcí budovy, kde se nachází několik učeben, sklady a kolárna. Stávající objekt z modulových likusových unimobuněk z roku 1975, který již není vyhovující, bude nahrazen sestavou moderních modulárních buněk včetně vnitřního vybavení a rozvodů. To umožní rozšíření teoretické výuky i na zimní období,“ sdělil náměstek hejtmana Zlínského kraje Pavel Botek, zodpovědný za oblast dopravy.

Hřiště v Kroměříži funguje již od poloviny 70. let minulého století. Využívá jej cca 35 škol a téměř 3 000 žáků. Hřiště v době mimo školní vyučování slouží také široké veřejnosti a sídlí zde i pobočka Českého červeného kříže, která se podílí na vzdělávacích aktivitách v oblasti BESIP.

Zlínský kraj myslí také na modernizaci ostatních dopravních hřišť na svém území. Nechal si zpracovat Studii obnovy dětských dopravních hřišť a v souladu s ní chce v průběhu příštích let dopravní hřiště v kraji zrekonstruovat tak, aby odpovídala současným potřebám výuky dopravní výchovy.

Letos bylo otevřeno zmodernizované dopravní hřiště ve Zlíně-Malenovicích, vloni v Uherském Brodě a o rok dříve ve Valašském Meziříčí. V příštích letech jsou navrženy rekonstrukce dětských dopravních hřišť ve Vsetíně a Otrokovicích. Vybudování nových hřišť se pak plánuje v Holešově, Rožnově pod Radhoštěm, Valašských Kloboukách, Vizovicích a Luhačovicích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x