Kraj daruje jižní Moravě a Luhačovicím 3,5 milionu korun

Foto: Město Luhačovice
ZLÍN – Více než dva měsíce uběhly od noci, kdy ničivé tornádo zpustošilo několik obcí a měst na Jižní Moravě a silná bouře poničila Luhačovice. Obyvatelé postižených oblastí se s následky přírodní katastrofy stále vypořádávají a odklízecí práce neberou konce. Vedení Zlínského kraje se proto rozhodlo oblastem darovat částku 3,5 milionu korun.

Poskytnutí daru Jihomoravskému kraji ve výši 2 miliony korun a městu Luhačovice ve výši 1,5 milionu korun projednali krajští radní na svém pondělním jednání. Finanční prostředky mají sloužit k odstranění škod způsobených živelní událostí ze dne 24. června.

Ničivé tornádo ve velké míře postihlo Jihomoravský kraj, ve kterém stále probíhají odklízecí práce, opravy střech a podobně. Zasaženo bylo také lázeňské město Luhačovice, kterému jsme se rovněž rozhodli poskytnout finanční dar na obnovu poškozených veřejných ploch,“ sdělil hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Finanční prostředky budou zaslány na účet Jihomoravského kraje a na účet města Luhačovice po schválení Zastupitelstvem Zlínského kraje, které bude o věci jednat na svém příštím zasedání 13. září.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x