Kraj informoval o novém dotačním programu v kultuře

Foto: Jiří Balát
ZLÍN - Formou videokonference uspořádalo oddělení kultury Krajského úřadu Zlínského kraje metodický seminář k novému dotačnímu programu na podporu kulturních akcí a aktivit nadregionálního významu. Serveru Zlin.cz to sdělila Helena Mráčková z oddělení komunikace a vnějších vztahů.

„V rozpočtu na rok 2021 je k tomuto účelu uvolněna částka dva a půl milionu korun. Ve Zlínském kraji vznikají a jsou realizovány akce a projekty, které umí oslovit a přitáhnout návštěvníky z celé naší země i ze zahraničí. Je to díky úsilí a kreativitě lidí, kteří jsou navíc organizačně zdatní, a tak pomáhají propagovat kulturní bohatství regionu a zároveň i přispívat k rozvoji cestovního ruchu. Věříme, že v letní sezóně se tyto akce budou moci konat, byť třeba v upraveném nebo omezeném režimu,“ řekla Zuzana Fišerová, radní zodpovědná za kulturu a školství.

Žadatelé mohou podávat žádosti do 22. března do 15 hodin.

Formulář je zveřejněn na úřední desce, způsobem, který umožňuje dálkový přístup. Zájemci ho najdou také na webu kraje. „Případné dotazy telefonicky zodpoví pracovníci oddělení kultury Krajského úřadu Zlínského kraje,“ doplnila Mráčková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x