Kraj opět podpoří dobrovolnictví a prevenci rizikových typů chování

foto: Jiří Balát
ZLÍNSKÝ KRAJ – Rada Zlínského kraje schválila vyhlášení programů na podporu akreditovaného dobrovolnictví a nestátních neziskových organizací v oblasti prevence rizikových typů chování pro rok 2020. Kraj má pro programy vyčleněno dohromady 1,6 milionu korun, serveru Zlin.cz to uvedla Adéla Čuříková z tiskového oddělení krajského úřadu.

Cílem programu na podporu akreditovaného dobrovolnictví je dotace projektů realizujících dobrovolnickou službu na území Zlínského kraje s akreditací Ministerstva vnitra ČR.

„Chceme pomoci již existujícím organizacím částečně pokrýt náklady a také podpořit vznik dalších projektů, které získávají dobrovolníky, jejichž bezplatná práce v oblasti sociální, zdravotní péče, vzdělání mládeže, ekologie a ochrany přírody, pomáhá doplňovat kvalitu poskytovaných služeb,“ řekla krajská radní Michaela Blahová, zodpovědná za oblast sociálních věcí, neziskový sektor a rodinnou politiku, a dodala, že finanční podpora tohoto programu činí 800 tisíc korun.

Stejná částka je vyčleněna programu na podporu nestátních neziskových organizací v oblasti prevence rizikových typů chování, který má za cíl předcházet nežádoucím negativním změnám chování dětí a mládeže. Dotací chce kraj dosáhnout rozvoje volnočasových aktivit či vzniku nových preventivních projektů, které budou realizovány neziskovými organizacemi.

Zájemci mohou předložit žádost o poskytnutí dotace v obou programech od 20. ledna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x