Kraj podpoří rozvoj Pusteven

foto: Pustevny
PUSTEVNY – Zlínský kraj plánuje vložit 10,5 milionu korun do projektů na podporu cestovního ruchu na Pustevnách. Díky penězům by mělo vzniknout nové zázemí u parkoviště, zvonička, točna pro autobusy a stání pro motorky.

Rada Zlínského kraje podpoří projekty, které mají přispět ke zkulturnění turisty vyhledávaných Pusteven. Desetimilionová dotace by měla pokrýt polovinu nákladů druhé etapy projektu Brána Pusteven.

V první fázi se dočkalo rekonstrukce parkoviště. Teď u něj vznikne nová budova, která má sloužit jako zázemí pro turisty a případně taky jako informační centrum. V areálu dále vyroste nová zvonička, točna pro autobusy a stání pro motorky.

„Pustevny jsou jedním z nejnavštěvovanějších turistických cílů ve Zlínském kraji. Jsou atraktivní spojením nádherné beskydské přírody a unikátní Jurkovičovy architektury. To jsou hodnoty, o které musíme pečovat. Návštěvníci Pusteven si zaslouží důstojné a kvalitní zázemí, díky kterému budou moci zahodit starosti a stres všedních dní. Přesně to je smyslem projektu Brána Pusteven, a proto má podporu kraje,“ říká náměstek hejtmana Lubomír Traub.

Dalších 500 tisíc pokryje náklady na zpracování dokumentace na zušlechtění prostředí u chaty Šumná, Dolní stanice lanovky a Libušína. Právě tady je totiž pomyslný střed Pusteven. Díky projektu by se měly opravit zdejší cestičky a rozšířit venkovní vybavení pro turisty.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x