Kraj podpoří sportování mládeže a dospělých individuální dotací

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍN – Částku 2 650 000 korun rozdělí Zlínský kraj formou individuálních dotací z Fondu Zlínského kraje - sekce Mládež a sport na čtyři velké projekty. Serveru Zlin.cz to sdělila pracovnice zlínského hejtmanství Helena Mráčková.

„Podpora se vztahuje na mimořádně významné akce a projekty s regionálním i nadregionálním dosahem, na něž se ovšem nevztahují vyhlašované programové dotace. Chceme formou těchto individuálních finančních příspěvků z rozpočtu kraje zkvalitnit podmínky pro sportovní aktivity našich obyvatel,“ řekl radní Miroslav Kašný, který zodpovídá za oblast mládeže a sportu.

Zastupitelstvo schválilo tyto konkrétní dotace: 400 tisíc korun pro Lezecký klub Vertikon Zlín na projekt Bouldering Zlín – 1. etapa, 300 tisíc korun pro Tělocvičnou jednotu Sokol Zlín – Prštné na rekonstrukci otopného systému sokolovny, 450 tisíc korun pro TJ Jiskru Otrokovice na projekt Retoping umělého povrchu a dovybavení atletického stadionu a 1,5 milionu pro Snails Kunovice na rekonstrukci a dostavbu softballového areálu.

„Ve všech čtyřech případech se jedná o zajištění lepších podmínek pro tréninky a pořádání sportovních akcí pro mládež i dospělé,“ sdělil Tomáš Duda, vedoucí oddělení mládeže, sportu a rozvoje lidských zdrojů krajského odboru školství.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x