Kraj podpoří venkov dotací 33 milionů

Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ – Programem na podporu obnovy venkova se na svém dnešním zasedání zabývali krajští zastupitelé, kteří schválili rozdělení dotací v celkové výši 33,39 milionu korun mezi 60 žadatelů. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí zlínského hejtmanství Adéla Kousalová.

„Ze strany obcí je velký zájem o dotace na opravy chodníků a rekonstrukce sportovních areálů. Chodník chtějí opravit například v Rokytnici, v Huštěnovicích potřebují opravit kotelnu v Kulturním domě, obec Všemina usiluje o vybudování dětského hřiště v areálu TJ Sokol a v Bratřejově chtějí přistavit ke Kulturnímu domu sociální zařízení,“ sdělil radní Jan Pijáček, zodpovědný za oblast cestovního ruchu.

Program na podporu obnovy venkova byl v roce 2020 vyhlášen ve čtyřech dotačních titulech. Jednalo se konkrétně o projekty na obnovu obecního majetku, o projekty na zpracování územních plánů, dále šlo o projekty na ochranu životního prostředí a nakonec o projekty na obnovu a rozvoj znevýhodněných území.

„O finanční podporu projevilo zájem celkem 78 žadatelů, z nichž 5 nesplnilo podmínky výzvy, 1 žadatel odstoupil od žádosti a 12 žádostí nemůžeme podpořit z důvodu nedostatečné alokace vyčleněné na projekt obnovy obecního majetku, o který byl největší zájem. Celkem jsme tedy schválili 60 žádostí, z toho 40 žádostí v dotačním titulu 1, 5 žádostí v dotačním titulu 2, 5 žádostí v dotačním titulu 3 a 10 žádostí v dotačním titulu 4,“ upřesnil Milan Filip, vedoucí Odboru strategického rozvoje kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x