Kraj podpoří vybudování geologické expozice ve hvězdárně

Foto: Zlínský kraj
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Radní Zlínského kraje schválili projektový rámec k projektu Hvězdárny Valašské Meziříčí Venkovní geologická expozice - jesenické krystalinikum. Realizace expozice je vyčíslena na 976 100 korun, server Zlin.cz o tom informoval Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Značnou část investice na vybudování venkovní geologické expozice pokryje dotace z Evropské unie. Hvězdárna Valašské Meziříčí na její realizaci vyčlení necelých 182 tisíc korun. Expozice hornin jesenického krystalinika nejsou nikde v okolí prezentovány. Součástí projektu budou také virtuální prohlídky geologických a vzdělávacích expozic,“ upřesnila krajská radní Zuzana Fišerová, zodpovědná za oblast kultury a školství.

Projekt naplňuje dlouhodobou strategii rozvoje přeshraniční spolupráce Hvězdárny Valašské Meziříčí jako vedoucího partnera a Krajské hvězdárny v Žilině jako hlavního přeshraničního partnera v oblasti rozvoje infrastruktury a expozic pro podporu cestovního ruchu a vzdělávání v přírodovědné a environmentální oblasti.

Realizace projektu je podmíněna získáním dotace z Fondu malých projektů programu Interreg V-A SR-ČR. Žádost o dotaci bude schvalovat Zastupitelstvo Zlínského kraje na svém příštím zasedání 14. prosince.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x