Kraj podpořil záchranu zraněných zvířat a schválil dotace zemědělským akcím

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍNSKÝ KRAJ – Krajští zastupitelé schválili dotaci ve výši 300 tisíc korun Záchranné stanici volně žijících živočichů v Buchlovicích. Odsouhlasili rovněž udělení dotací agrárním komorám, které v kraji pořádají oblíbené akce pro veřejnost. Mezi čtyři organizace rozdělí milion korun, serveru Zlin.cz to řekla Adéla Čuříková z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Rozhodli jsme se i v letošním roce podpořit atraktivní akce pořádané agrárními komorami v kraji. Přispějeme na akce Perla Zlínska, TOP Víno Slovácka, Ovčácký den na Valašsku a na Dožínky Zlínského kraje,“ upřesnila radní Margita Balaštíková, zodpovědná za oblast životního prostředí a zemědělství, a doplnila, že na každou tuto akci kraj uvolní z Fondu Zlínského kraje 250 tisíc korun.

Na zajištění činnosti Záchranné stanice volně žijících živočichů v Buchlovicích kraj přispěje částkou 300 tisíc korun. „Jedním z nejdůležitějších poslání stanice je záchrana zraněných volně žijících živočichů, jejich léčení, rehabilitace a příprava na zpětné vypuštění do přirozeného prostředí. Stanice poskytuje živočichům odbornou veterinární péči a také usiluje o větší informovanost veřejnosti o problémech ochrany živočichů a jejich životního prostředí,“ dodala radní Margita Balaštíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x