Kraj sociálním službám rozdá ochranné pomůcky z koronavirových zásob

Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ - Radní Zlínského kraje odsouhlasili svěření ochranných prostředků poskytovatelům sociálních služeb. Jedná se o ochranné prostředky nerozdělené či neodebrané v době nouzového stavu, který Vláda ČR vyhlásila v souvislosti s epidemií nemoci Covid-19, serveru Zlin.cz to řekla Adéla Čuříková z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Po ukončení nouzového stavu zůstalo ve vlastnictví Zlínského kraje neodebrané množství ochranných pomůcek, testů a dezinfekčních prostředků. Poskytovatelům sociálních služeb tak můžeme darovat 100 kusů šitých plášťů, 960 kusů rapidtestů, 1 685 litrů desinfekce Anti-COVID a 337 kusů obalů na dezinfekci. U rapidtestů se jedná o nevyzvednuté testy, které se vrátily z distribučních míst,“ sdělila radní Michaela Blahová, zodpovědná za sociální záležitosti, rodinnou politiku a neziskový sektor.

Rapidtesty kraj obdržel od Ministerstva vnitra ČR a vzhledem k jejich nízkému množství je nabídl příspěvkovým organizacím poskytujícím pobytové sociální služby typu domovy pro seniory, domovy
se zvláštním režimem, domovy pro osoby se zdravotním postižením a odlehčovací služby.

„Ohledně desinfekce Anti-COVID byli s nabídkou daru osloveni všichni poskytovatelé sociální služeb působící ve Zlínském kraji, kterým byly ochranné pomůcky distribuovány za nouzového stavu. Rozdělení ochranných pomůcek je výsledkem poptávaného množství ze strany poskytovatelů sociálních služeb,“ doplnila Helena Miklová, vedoucí Odboru sociálních věcí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x