Kraj spustil unikátní aplikaci pro polytechnické vzdělávání

foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ – Kraj přišel v posledních dnech se zajímavou novinkou. Je jí aplikace ROSTEM 2050. Jejím posláním je zábavnou formou podporovat děti a mládež v zájmu o polytechnické vzdělávání.

V aplikaci její uživatelé najdou nabídku nejrůznějších volnočasových aktivit polytechnického zaměření. Jsou zde pozvánky na zajímavé akce, tipy na kroužky, přednášky, workshopy, výstavy, nebo třeba exkurze.

Aktivity, které je možné najít v aplikaci, vybrala Vědecká rada ROSTEM. Ta je složená z odborníků z univerzity, odborných institucí, škol a technologických firem. Tato rada zároveň každé aktivitě v aplikaci přidělí určitý počet kreditů. Uživatelé taky v nabídce vidí, jaké dovednosti se při ní rozvíjí – například logické myšlení, komunikace nebo týmová práce.

Již zmíněné kredity mají v aplikaci ROSTEM 2050 svoji důležitou roli. Když jich uživatel nasbírá dostatek, získá ocenění.

Kreativním detailem je avatar, tedy pomyslné virtuální „já“. Uživatel si může vytvořit svoji postavičku a zasadit ji do roku 2050.

Aplikace samozřejmě necílí jen na jednotlivce. Může být zajímavým pomocníkem i pro vedoucí kroužků nebo organizátory akcí v celém Zlínském kraji. Tímto způsobem taky mohou získat nové účastníky nebo návštěvníky.

Vývoj aplikace samozřejmě nekončí. Na vylepšování se podílí například Fakulta technologická, Fakulta aplikované informatiky UTB nebo Střední průmyslová škola Otrokovice.

--> --> --> --> -->