Krajská tenisová akademie má za sebou svůj první úspěšný rok

foto: Krajská tenisová akademie Zlínského kraje
ZLÍNSKÝ KRAJ – Krajská tenisová akademie Zlínského kraje má za sebou první rok působení. Za tu dobu uspořádala více než deset soustředění, na kterých měli hráči možnost splnit její hlavní poslání – společně se setkávat, utkávat a motivovat k co nejlepším výkonům.

U zrodu Krajské tenisové akademie Zlínského kraje stály tři kluby – Tenisový klub Zlín z.s., Tenisový klub DEZA Valašské Meziříčí, Tenisový klub TENIS SLOVÁCKO, a především Zlínský kraj jakožto hlavní partner akademie. V současné době čítá více než 60 hráčů z celého kraje.

„Za rok pro hráče KTA uspořádala sedm vícedenních soustředění, včetně jednoho ve Slovenských Piešťanech, a několik jednodenních. Hráči si postupně vyzkoušeli různé haly a povrchy. Součástí každého soustředění byly každodenní dvoufázové tréninky, ve kterých nechyběly kondice, fyzio a wellness, to vše pod vedením zkušených trenérů,“ říká Jan Macharáček, předseda představenstva akademie.

Na konci června hráči akademie vyjeli také na X. Olympiádu dětí a mládeže. Ta se pořádala v Olomouckém kraji a hrálo se v Prostějově. Akce s sebou přinesla také „bramborový“ úspěch pro Adinu Pohankovou. Mladá tenistka bravurně postupovala kategorií U12 a zasekla se až při utkání o 3. místo, kdy přes velkou snahu podlehla soupeřce.

„První rok Krajské tenisové akademie ukázal, že intenzivní společná práce pod vedením různých trenérů a na sportovištích všech zapojených klubů má smysl. U našich hráčů registrujeme velké zlepšení a srovnání s ostatními hráči nesporně zvyšuje jejich motivaci,“ komentuje sportovní postupy člen představenstva akademie David Mišťúrik.

Podporu má tenisová akademie také od Zlínského kraje. „Musíme pomoci mladým sportovcům dosáhnout jejich vysněných cílů a především, aby se pohyb stal nedílnou součástí jejich života. Krajská tenisová akademie dokazuje, že se nám to daří, a budeme ji nadále podporovat,“ říká Jiří Jaroš, člen Rady Zlínského kraje.

Jak se za rok fungování ukázalo, směřování akademie je přínosné. I letos je tak v plánu vyrazit na několik soustředění, včetně toho zahraničního v Piešťanech. Na řadu ale přijde také jedna novinka.

„V termínu 20.-22. června bude probíhat Přátelské tenisové setkání tří krajů, akce, na které hráči akademie porovnají síly s hráči Západoslovenského kraje a oblasti Györ,“ prozrazuje David Mišťúrik.

Krajská tenisová akademie Zlínského kraje byla založena za účelem vyhledávání talentovaných dětí a mládeže v celém kraji. Mladí hráči jsou zapojeni do tréninkového procesu, mají materiální i odbornou podporu a účastní se systematické přípravy pod vedením nejlepších tenistů Zlínského kraje.

--> --> --> --> -->