Krajská tenisová akademie nově podporuje i babytenisty

foto: KTA
ZLÍNSKÝ KRAJ – Doteď Krajská tenisová akademie Zlínského kraje sdružovala více než šedesátku mladých tenistů z celého kraje. Nyní se ale zaměřuje taky na babytenisty, tedy děti ve věku 8 a 9 let. Pro ně připravila hned několik soustředění pod taktovkou zkušených trenérů.

V srpnu se Krajská tenisová akademie Zlínského kraje zaměřila hlavně na hráče v kategorii baby. Svou činnost tak rozšířila o programy pro děti ročníků 2013 až 2016. Pro ně uspořádala hned několik soustředění, kterých se zúčastnila skoro osmdesátka dětí.

Dvakrát se několik desítek mladých tenistů sešlo na kurtech Bajdy Kroměříž. Tady si je pod taktovku vzala Jiskra Otrokovice, v dalším termínu potom Zbrojovka Vsetín. Na kurtech se mladým hráčům věnovali zkušení trenéři ze všech tří zmíněných oddílů.

„Utvrdili jsme se v tom, že i děti tohoto věku jsou tenisovými nadějemi kraje a má smysl jim věnovat pozornost a péči. Odvedly skvělou práci, naučily se novým dovednostem a prohloubily to, co už umí. Krajská tenisová akademie jim bude i nadále poskytovat systematickou podporu jejich rozvoje,“ říká předseda představenstva KTA Jan Macharáček.

S novým školním rokem navíc akademie chystá další vlnu soustředění pro své hráče. „Tentokrát se sejde padesát nejlepších hráčů ročníků 2012-2005,“ přiblížil Macharáček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x