KRAJSKÉ VOLBY 2020: Dvouletý chce zabránit ekonomickému kolapsu Zlínského kraje

Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ - Krajský zastupitel Michal Dvouletý bude v letošních krajských volbách krýt záda lídrovi koalice Trikolora - Soukromníci - NezávislíJaromíru Bernátkovi. Jako předseda Strany soukromníků ve Zlínském kraji tak bude kandidovat z druhého místa společné kandidátní listiny.

Jak sám Dvouletý prohlásil, už čtyři roky usilovně upozorňuje na problémy, které způsobuje dnešní vedení Zlínského kraje občanům našeho regionu. Odmítá výstavbu nové nemocnice ve Zlíně – Malenovicích a brání postupné likvidaci okresních nemocnic. Současně mimo jiné kritizuje „zpackanou revoluci“ ve veřejné hromadné dopravě.

„Jsem přesvědčen o tom, že jsme s panem primářem Bernátkem vytvořili skvělý tandem, který voličům nabídne zodpovědný přístup k řízení Zlínského kraje, a který bude založen na odbornosti, profesionalitě a tahu na branku. Chceme skoncovat s vládou jednoho muže. Hodláme se podílet na tom, že nové vedení Zlínského kraje bude sehraným a pracovitým týmem, v němž nebude prostor pro politikaření, podrazy a urážky. Nabízíme jasnou alternativu, lidskou slušnost a naše zkušenosti, na kterých chceme postavit fungující, transparentní a otevřený kraj,“ řekl Michal Dvouletý.

A jaké budou podle Michala Dvouletého hlavní priority koalice Trikolora – Soukromníci – Nezávislí? „Nejdříve napravíme napáchané škody, zabráníme ekonomickému kolapsu krajského rozpočtu a ihned začneme realizovat náš plán, jak vyvést Zlínský kraj z krize, do které jej dostala nejen letošní pandemie, ale také nezodpovědná politika hejtmana a jeho přikyvovačů,“ poznamenal Michal Dvouletý a pokračoval v konkrétních příkladech.

„Definitivně zastavíme projekt nové nemocnice ve Zlíně – Malenovicích. Ušetřené peníze budeme ihned investovat do modernizace Krajské nemocnice T. Bati. Zrevidujeme připravovaný integrovaný dopravním systém tak, aby vlaky a autobusy jezdily skutečně tehdy, kdy je lidé potřebují, ne kdy to vymodelovali sociální inženýři, aby zruinovali krajský rozpočet. Vrhneme se na řešení nedostatku dostupného bydlení především pro mladé rodiny, ale i seniory. Vrátíme se k modelům družstevního bydlení. Zavedeme nový dotační program tak, abychom společně vytvořili lepší podmínky k tomu, aby především mladí lidé mohli zůstat v našem kraji. Konečně rozhýbeme výstavbu dálnic i elektrifikaci železnic, aby se např. i krajské město dočkalo skutečně důstojného dopravního terminálu. Zásadní impuls musí dostat také cestovní ruch, kterému kraj musí pomoci s restartem a dalším rozvojem. Pomůžeme také kultuře i sportovcům například tím, že zdvojnásobíme jejich podporu z krajského rozpočtu,“ vyjmenoval několik konkrétních cílů.

Michal Dvouletý má 40 let, se svou ženou a dvěma syny žije v Uherském Hradišti. Vystudoval management, ekonomiku a projektové řízení. Z pozice ředitele společnosti se věnuje především marketingovým a mediálním projektům. Jakožto slovácký patriot se věnuje folkloru, vinaření a rozvoji cestovního ruchu na Slovácku. Od roku 2016 je členem krajského zastupitelstva, od roku 2018 pak také členem zastupitelstva města Uherské Hradiště.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x