KRAJSKÉ A SENÁTNÍ VOLBY 2020: Primář MUDr. Jaromír Bernátek lídrem koalice TRIKOLÓRA – SOUKROMNÍCI – NEZÁVISLÍ

MUDr. Jaromír Bernátek
ZLÍNSKÝ KRAJ - Dlouholetý primář MUDr. Jaromír Bernátek, který je rovněž předsedou Okresního sdružení České lékařské komory ve Zlíně, se rozhodl aktivně zapojit do letošních krajských voleb. Jako lídr koaliční kandidátky chce voličům nabídnout jasnou alternativu vůči současnému lidoveckému vedení Zlínského kraje.

„Náš kraj postihla nemoc politické nezodpovědnosti a velikášství. Chci pomoci uzdravit Zlínský kraj z této závažné choroby a vrátit do jeho řízení zdravý rozum,“ řekl primář MUDr. Jaromír Bernátek, který se bude ucházet o podporu voličů jako lídr koalice TRIKOLÓRA – SOUKROMNÍCI – NEZÁVISLÍ.

„Doposud jsem nebyl členem žádné politické strany či hnutí, angažoval jsem se pouze jako lékař se specializací ve vnitřním lékařství, zejména pak v nukleární medicíně. Rovněž pracuji již druhé volební období jako předseda zlínského Okresního sdružení České lékařské komory. Vývoj politických událostí ve Zlínském kraji v posledních letech mne však přiměl k tomu, že jsem se rozhodl kandidovat v letošních krajských volbách a nabídnout občanům našeho kraje zřetelnou alternativu vůči současnému, pro mne nepřijatelnému stylu vládnutí. Se svými kolegy chceme nabídnout program, který bude postaven na zodpovědnosti, transparentnosti a konsensu s odbornou i laickou veřejností,“ řekl primář MUDr. Jaromír Benátek.

Jako lékař i primář se v minulosti podílel na vybudování špičkového pracoviště nukleární medicíny a PET centra v Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně (KNTB). Nyní šéfuje stejnému oddělení v Nemocnici  Kyjov. I proto se chce soustředit především na řešení otázek krajského zdravotnictví.

„Naší prioritou bude okamžité nastartování investic do zdravotnictví. Ihned spustíme komplexní modernizaci KNTB v jejím současném areálu a zastavíme megalomanský projekt nové nemocnice v Malenovicích, který je po ekonomické i medicínské stránce absolutně nesmyslný. Ukončíme přípravu na sloučení všech čtyř okresních nemocnic a posílíme kvalitu a dostupnost zdravotní péče pro všechny obyvatele našeho kraje. K tomuto účelu vypracujeme novou koncepci krajského zdravotnictví, která bude odpovídat současné době a která kraji stále chybí. Navrátíme úctu lékařům, sestrám a dalšímu zdravotnickému personálu, protože to nejsou budovy, ale právě oni, kdo léčí a zachraňují životy. Vypíšeme výběrové řízení na nový management KNTB, neboť ten současný dlouhodobě nezvládá řízení krajské nemocnice, především pak komunikaci se zaměstnanci,“ vyjmenovává hlavní priority primář MUDr. Jaromír Bernátek, a dodává: „Pracovat budeme rychle, zodpovědně a systematicky, bez chaosu a nedomyšlených revolucí.

 Zvotnictví pochopitelně nebude pro koalici TRIKOLÓRA – SOUKROMNÍCI – NEZÁVISLÍ jediným tématem. „Zlínský kraj musí být i do budoucna skvělým místem pro život. K tomu však potřebujeme nejen kvalitní zdravotnictví, ale také fungující veřejnou dopravu, která bude přepravovat lidi, nikoliv pouze prázdné sedačky, bude nutno dobudovat dálnice, opravit silnice, postarat se o dobře fungující školství a sociální služby, které se nebudou k potřebným a seniorům otáčet zády. Představíme program pro mladé rodiny, podporu podnikání i rozvoj kultury či sportu. Zlínský kraj musí rozumně investovat, ne dělat zbytečné, nedomyšlené a násilné změny, nesmí bořit to, co funguje a vyhazovat tak peníze daňových poplatníků z okna. Uděláme vše k tomu, aby se i náš kraj co nejdříve vrátil do normálních kolejí a ustál dopady pandemie COVID-19,“ dodal primář MUDr. Jaromír Bernátek.

Primář MUDr. Jaromír Bernátek se narodil v roce 1967. Převážnou část života prožil v Pozlovicích, vystudoval lékařskou fakultu Masarykovy univerzity v Brně, 24 let pracoval v KNTB jako lékař, z toho sedm let jako primář a poslední dva roky vykonává funkci primáře v Nemocnici Kyjov. Má dvě dospělé děti, dceru a syna, mezi jeho záliby patří historie a sociologie, ale také sebeobrana a sportovní střelectví. 

Krajské volby se budou konat letos 2. a 3. října 2020. Již na začátku dubna společný postup pro letošní volby oznámila trojice stran a hnutí TRIKOLÓRA – SOUKROMNÍCI – NEZÁVISLÍ, která podá společnou kandidátní listinu. Všechny tři strany a hnutí mají v kraji mnohá zastoupení mezi starosty či členy městských a obecních zastupitelstev. Soukromníci pak mají v dnešním krajském zastupitelstvu dva zvolené zástupce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x