Krajský úřad opět podpoří údržbu běžeckých lyžařských tras

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍNSKÝ KRAJ – Ke zkvalitnění podmínek pro běžecké lyžování v regionu přispěje také v příštím roce Zlínský kraj. Již počtvrté finančně podpoří ty, kdo se starají o strojovou údržbu lyžařských běžeckých tras, server Zlin.cz o tom informoval Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

Ve svém dotačním programu má kraj pro tento účel připraveno 800 tisíc korun.

„V našem kraji máme řadu atraktivních lyžařských tras. Aby dobře sloužily, je třeba se o ně pravidelně starat. Často však jde o poměrně nákladnou činnost, proto jsme se ji rozhodli opět finančně podpořit. O tyto dotace je mezi žadateli zájem, například v letošním roce jsme podpořili úpravu celkem 266 kilometrů běžeckých tras,“ sdělil radní Zlínského kraje Jan Pijáček, zodpovědný za cestovní ruch.

Dotace v rozmezí od 40 tisíc do 180 tisíc korun mohou získat právnické osoby a také podnikající fyzické osoby. Využít je mohou k zajištění strojové úpravy lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji a dále také Vršatecké magistrály (Brumov-Bylnice – Vršatec) a trasy Kasárna – Kohútka, které z části vedou mimo území kraje. Podmínkou je, že bude zajištěno sledování sněžných vozidel pomocí GPS zařízení.

Společně s formulářem žádosti bude program 20. prosince 2019 zveřejněn na úřední desce a na webu Zlínského kraje. Příjem a registrace žádostí o podporu potrvá od 23. ledna do 14. února 2020. O přidělení podpory rozhodnou Rada a Zastupitelstvo Zlínského kraje v březnu a dubnu 2020.

Zlínský kraj údržbu lyžařských běžeckých tras podporuje od roku 2017, celkově na ni již přispěl částkou 1,415 milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x