Krajští hasiči absolvovali neobvyklé školení. Co bylo jeho hlavním tématem?

Hasiči se účastnili neobvyklého školení. Foto: HZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ - Tento týden se zástupci profesionálních hasičů HZS Zlínského kraje účastnili unikátního instrukčně metodického zaměstnání s teoretickou a praktickou částí zaměřenou na události, při kterých jsou u prohlídek domovních či nebytových prostor nalezeny nelegální drogové laboratoře.

Školení zorganizovali kriminalisté Krajského ředitelství policie Zlínského kraje a účastnili se ho policisté ze Zlínského kraje zabývající se kriminalitou na úseku drogové problematiky, státní zástupci, policejní pyrotechnici, vedení Národní protidrogové centrály a profesionální hasiči.

Po teoretické části, kde hasiči prezentovali své činnosti a technické vybavení k zásahům u těchto událostí, měli hasiči možnost vyzkoušet si simulovaný zásah a vzájemnou spolupráci s policisty. Úkolem hasičů tak bylo postavit a obsluhovat dekontaminační zónu či zajistit ochranné pomůcky HZS pro potřeby policistů, zasahujících na místě činu včetně správného nasazení těchto ochranných pomůcek. Hasiči oblečení v ochranných oblecích vstupovali i do zamořeného prostoru, kde plnili úkoly pro Policii ČR. Následně prováděli dekontaminaci osob, které zasahovaly na místě činu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x