Krajští hasiči se o vánočních svátcích nezastavili. Zasahovali třikrát častěji než loni

Ilustrační foto: HZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ – Od neděle 24. do úterý 26. prosince zasahovali hasiči ve Zlínském kraji celkem u 126 událostí, což je přibližně třikrát více než v loňském roce. Nejvíce zásahů bylo na Zlínsku.

S ohledem na počasí se jednalo především o technické pomoci při odstraňování popadaných stromů a větví, nebo události v souvislosti s čerpáním zaplavených sklepů a dalších prostor. Nevyhnuly se nám však ani zásahy u dopravních nehod nebo požárů,“ informovali hasiči na svém facebookovém profilu.

Jednalo se o 82 technických pomocí při odstraňování nebezpečných stromů a větví, 9 technických pomocí v souvislosti s čerpáním sklepů a jiných prostor, 7 dopravních nehod, 5 požárů a 3 plané poplachy. U zbývajících výjezdů šlo o záchrany osob, transporty pacientů, otevírání uzavřených prostor nebo monitoringy.

U nejvíce událostí zasahovali profesionální a dobrovolní hasiči na Štědrý den, nejméně výjezdů pak bylo na druhý svátek vánoční,“ upřesnili hasiči s tím, že nejvíce zásahů zaznamenali na Zlínsku, kam vyjížděli celkem v 63 případech. Na Uherskohradišťsku zasahovali u 21 událostí, na Vsetínsku u 27 a nejméně jich bylo na Kroměřížsku – 15.

Na základě sumáře za období letošních vánočních svátků lze konstatovat, že oproti stejnému období v loňském roce se jedná o více než trojnásobný nárůst počtu řešených událostí,“ dodali krajští hasiči.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x