Krajští radní podpořili téměř 70 kulturních akcí

Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ – Přidělení dotací v souhrnné výši téměř tří milionů korun na pořádání kulturních aktivit a akcí v letošním roce ve Zlínském kraji odsouhlasili krajští radní. Celkově podpořili 67 projektů, servveru Zlin.cz to řekl Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Mezi podpořenými akcemi jsou například Noc kostelů, Valašské folkrockování v Rožnově pod Radhoštěm, Festival Janáček a Luhačovice, Festival židovské kultury, cyklus varhanních koncertů ve Velehradě, postupové přehlídky a mnoho dalších zajímavých akcí,“ uvedl radní Zlínského kraje Miroslav Kašný, zodpovědný za oblast kultury.

Dotace budou přiděleny z krajského Programu na podporu kulturních aktivit a akcí v rámci jeho prvního kola. Část z nich musí ještě na svém dubnovém zasedání schválit také krajské zastupitelstvo. „V tomto programu budeme ještě vyhlašovat i druhé kolo pro akce konané v termínu od 1. srpna do 31. prosince letošního roku. Vyčleněno pro ně máme další dva miliony korun,“ informoval dále Miroslav Kašný.

Organizátoři si o dotaci budou moci zažádat v termínu od 1. do 10. července, doplnila vedoucí odboru kultury krajského úřadu Mária Fekar.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x