Krakonoš, Bob a Bobek nebo piráti: nedělní Pohádková cesta lesem láká děti do Resortu Valachy

foto: Resort Valachy Velké Karlovice
VELKÉ KARLOVICE – Výlet rovnou do pohádky? Všechno je možné, stačí trocha představivosti a vydat se v neděli 9. června do Resortu Valachy Velké Karlovice. U zdejšího hotelu Galik se totiž chystá tradiční rodinná Pohádková cesta lesem. Děti budou s čarodějnicemi vařit lektvary, hledat poklad s piráty a pokusí se přechytračit Děda Vševěda.

Když pohádky ožijí, že to vždy velká věc. A kdo jiný by to mohl ocenit víc než děti? Takoví králíci z klobouku, Bílá Paní nebo Krakonoš se ale po světě neprochází zas tak často. Všichni ale dorazí do Resortu Valachy Velké Karlovice. U zdejšího hotelu Galik totiž v neděli 9. června vypukne Pohádková cesta lesem, která okouzlí celou rodinu.

Procházka nabídne setkání s oblíbenými pohádkovými a filmovými postavami, se kterými budou plnit zapeklité úkoly. Na programu je vaření lektvarů s čarodějnicemi, hledat se bude taky pirátský poklad, portáši zapojí děti do stavby rozhledny a Krakonoš bude ve svém revíru potřebovat pomoct s počítáním ptáčků. A kdo dokáže přechytračit Děda Vševěda, ten narazí i na Vikingy, Boba a Bobka nebo Bílou Paní.

V cíli se děti mohou těšit na hry s žabákem Coquim, Gogen herní zóna, stánek s deskovými a IQ hrami Mindok, ruličkové překvapení, šermířské vystoupení i živá zvířátka. Program zpestří bubenická show v podání dětí ze ZUŠ ze sousední obce Karolinka.

Na pohádkovou trasu je možné vyrazit kdykoliv od 9.30 do 12.00 hodin. A počasí nikoho nerozhází, konat se bude za každého počasí a počítá se s dobrovolným vstupným.

Koho by Pohádková cesta lesem neunavila, může s dětmi pokračovat procházkou po nedaleké Stezce valašských strašidel nad hotelem Lanterna nebo Kulíškově nauční stezce u tři kilometry vzdáleného hotelu Horal. Výlet se dá zakončit na velkém dětském hřišti, zmrzlinou na terase nebo koupáním v bazénech ve Wellness Horal.

Resort Valachy plánuje zajímavé akce i na další týdny.

V pátek 14. června bude například v hotelu Lanterna Valašský večer s cimbálovou muzikou, tanečním vystoupením souboru Malá Jasénka, školou lidového tance a ukázkou výroby korbáčků.

O den později v sobotu 15. června se také v Lanterně uskuteční degustační večer s vinařstvím Verýsek k uvedení nového menu s průvodním slovem šéfkuchaře Pavola Pikuláka a vinaře Tomáše Osičky.

O víkendu 22. a 23. června se chystá oblíbený triatlonový závod Valachy man u vodní nádrže Bystřička, další z akcí seriálu DATART Valachy tour.  Dospělí sportovci si mohou vybrat ze tří tras různé náročnosti včetně jedné fitness trasy pro úplné začátečníky. Součástí jsou i závody dětí. Připraven bude i doprovodný program s večerní párty na pláži.

Na letní prázdniny, nejen pro ubytované hosty, ale i širokou veřejnost, pak chystá Resort Valachy řadu pravidelných akcí: vždy v pondělí budou kurzy pečení pizzy (nejen) pro děti, v úterky a neděle kurzy pečení frgálů, středy jsou zasvěceny hudebním večerům s regionálními muzikanty na terase hotelu Horal, čtvrtky posezením u cimbálu s ukázkou výroby korbáčků v hotelu Lanterna, víkendy zpestří grilování na Horalu a konat se budou také lekce in-line bruslení, tenisu, golfu, jógy a aquafitness nebo hudební večery v hotelu Lanterna.

Tečku za prázdninami symbolicky učiní charitativní divadelní festival Týden kultury na Valašsku 21. až 27. srpna, který přinese sedm představení v cirkusovém šapitó i Rodinný den. Výtěžek poputuje mobilnímu hospici Strom života a rodina postižené Kristýnky Němcové z Velkých Karlovic.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x