Král Milan I.(Petržela) míří do řad sparťanů

Milan Petržela. Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Jak je ta čeština pestrá. Titulek by mohl svádět k tomu, že zkušený fotbalista Slovácka přestoupí na pražskou Letnou. Ale kdepak, to jen význam slova mířit může mít různé vysvětlení. A když mířit, tak jen do branky Sparty Praha.

Ta totiž jede ve šlágru 15. kola Fortuna ligy fotbalistů na Slovácko. A Milan Petržela bude od první minuty duelu opravdu králem. Alespoň tedy mezi úplně všemi fotbalisty, kteří kdy nastoupili v samostatné české lize. Ta se mimochodem hraje do sezóny 1993-94.

Petržela se tak osamostatní na čele dlouhodobých statistik. Až doteď měl stejný počet zápasů Stanislav Vlček, současný vedoucí týmu pražské Slavie. Ne že by byl Milan nějaký velký statistik, ale tohle číslo, totiž 437, bere.

No aby ne, kde bych si kdy třeba na začátku kariéry pomyslel, že dosáhnu na takovou metu. Fotbal mám pořád moc rád, těším se na každý zápas,“ říká rychlý, elegantní fotbalista, který ani v osmatřiceti letech neztrácí nic ze svého umu.

Na Spartu se v neděli od patnácti hodin těší stejně jako zřejmě plný stadion natěšených fandů. „Se Spartou je to pro mne přece jen specifické utkání, už proto, že jsem v klubu působil, ale za Áčko nastoupil v jediném utkání, většinou jsem chodil hrát za juniorku,“ vybavuje si i po patnácti letech.

A co by největšího českého „držáka“ potěšilo? „To je asi jasné, výhra, ale bude to hodně těžké. Věřím, že se bude hrát kvalitní zápas ve výborné atmosféře,“ přeje si Petržela.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x