Kráva se ocitla v nesnázích, z bláta jí museli pomáhat hasiči

foto: HZS Zlínského kraje
VELKÉ KARLOVICE – V úterý dopoledne si nelehké chvilky prožila kráva z Velkých Karlovic. Uklouzla na blátě a zůstala opřená o strom. Hasiči jí museli pomoct zpět na nohy.

Profesionální i dobrovolní hasiči v úterý o půl jedenácté dopoledne vyjížděli do Velkých Karlovic na Vsetínsku do místní části Malé Karlovice. Jejich pomoc tady potřebovala, světě div se, kráva. Ta uklouzla na blátě, spadla a zůstala opřená o strom s nohama vzhůru.

Bez pomoci nebyla schopna se sama postavit. Hasiči po příjezdu přetočili zvíře zpět nohama dolů a přesunuli jej na pevnější půdu,“ uvádí Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje na svých sociálních sítích.

Podmáčený terén, který způsobil nesnáze zachraňované krávě, komplikoval zásah taky hasičům. Ti se tak museli vypořádat s blátem a deštěm.

Když bylo zvíře v bezpečí, zajistili mu majitelé společně s hasiči tepelný komfort pomocí dek. Zachráněné krávě dali napít a dostala seno, do kterého se okamžitě s chutí pustila. Na místo byl přivolán taky veterinář, aby stračenu prohlédl.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x