Kroměříž podpoří na 150 podnikatelů poškozených pandemií

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Kroměříž)
KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice podpoří 148 podnikatelů podnikajících v pronajatých prostorách na území Kroměříže, kterých se dotklo povinné uzavření provozoven na základě opatření vlády proti šíření nákazy koronavirem. Radní schválili vyplacení celkové částky zhruba 1,7 milionu korun, serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Jan Vondrášek.

„Všichni, kdo si o pomoc z programu požádali, na ni mají nárok. Nikoho také nekrátíme, všichni podnikatelé obdrží podporu podle dokladů, které v žádosti předložili,“ popsal místostarosta Vratislav Krejčíř.

Žadatelé mohli získat příspěvek ve výši jednoho měsíčního nájmu, a to až do maximální částky 20 tisíc korun. Podpora je určena pro osoby samostatně výdělečně činné a pro podnikatelské subjekty, které mají provozovnu na území města Kroměříže a jejichž celkový obrat za minulé účetní období nepřekročil pět milionů korun. „Podnikatelé peníze obdrží ještě během května. Město pro tyto účely uvolnilo celkem tři miliony korun. Na zastupitelstvu tak bude vedení města navrhovat, aby zbylá částka, tedy asi 1,3 milionu korun, byla také v nějaké podobě využita na podporu podnikatelů poškozených opatření proti šíření koronaviru,“ doplnil starosta Jaroslav Němec.

Vedení města již dříve deklarovalo, že jeho snahou je udržet v Kroměříži služby a obchody pro občany Stejný názor měli i zastupitelé, kteří vyhlášení programu na podporu podnikatelům podpořili.

Radnice už dříve také rozhodla o odložení splátek nájemného podnikatelům, kteří působí v městských prostorách a jejichž činnost byla přímo dotčena omezením provozu v souvislosti s opatřeními státu proti šíření nákazy koronavirem. Radní schválili, že těmto subjektům, které si pronajímají nebytové prostory města za účelem provozování činností na základě živnostenského oprávnění, odloží splátky s platností od 1. dubna 2020 do doby ukončení nouzového stavu. Vedení města se bude situací podnikatelů, kteří si pronajímají městské prostory, ještě zabývat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x