Kroměříž pošle obcím zasažených tornádem 800 tisíc korun

„Investicí“ na burze přišel o 1 300 000 korun. Ilustrační foto
KROMĚŘÍŽ - Zastupitelé města na mimořádném jednání uvolnili částku 800 tisíc korun na pomoc obcím poškozeným tornádem. Finanční dar 200 tisíc korun obdrží obce Hrušky, Lužice, Mikulčice a Moravská Nová Ves.

„Kroměříž byla v minulosti zasažena povodněmi, takže víme, jaké škody umí nečekaná živelná pohroma napáchat. Obnova obcí bude náročná a nákladná a každá pomoc jim jistě přijde vhod,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Radnice také zorganizovala materiální sbírku na pomoc poškozeným lidem. Na jih Moravy přepravila věci, které věnovali obyvatelé Kroměříže. Darovali například potřebné nářadí a stavební materiál, jako jsou hřebíky, vrtačky, lepidla, tmely, plachty, kolečka či obklady, léky, prodlužovací kabely i věci na úklid, jako jsou kýble a košťata.

Na místě neštěstí pomáhali i kroměřížští dobrovolní hasiči. Další pomoc vznikala spontánně. Například na Základní škole Slovan mezi sebou zaměstnanci a školáci vybrali asi 70 tisíc korun, které poslali na pomoc lidem, jež tornádo připravilo o střechu nad hlavou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x