Kroměříž spouští kampaň Poznej, Prožij, Prozkoumej

Kampaň nazvaná Poznej, Prožij, Prozkoumej Kroměříž začíná 1. května. Foto: Kromeriz.eu
KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice připravila prezentaci města, která má přilákat návštěvníky z moravských měst zapsaných na prestižní Seznam světového dědictví UNESCO. V květnu a v červnu se město bude prezentovat na atraktivních místech Brna, Olomouce a Lednice. Kampaň se poté přesune navíc ještě do Ostravy.

„Chceme obyvatelům měst s památkami UNESCO ukázat naše památky a inspirovat je k letní návštěvě Kroměříže. Zároveň bychom krásy Kroměříže chtěli přiblížit i turistům, kteří navštíví Brno, Olomouc, Lednici i Ostravu,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Na šesti velkoformátových oboustranných panelech radnice představuje atraktivní místa Kroměříže, ale také akce, které se ve městě budou pořádat. „Chybět samozřejmě nemohou atraktivní fotografie Arcibiskupského zámku, Podzámecké zahrady, Květné zahrady, ale ani církevních památek, historického centra města v čele s radnicí a morovými sloupy, ani záběry z velkých akcí, které město chystá – například z Vybarveného běhu, Dne uniformovaných sborů, Relaxační zóny na Velkém náměstí či z vánočních trhů,“ popsala vedoucí radničního odboru Útvar tajemníka Petra Svačinová.

Kampaň nazvaná Poznej, Prožij, Prozkoumej Kroměříž začala v neděli 1. května v zámeckém parku v Lednici. Od 15. do 29. května bude k vidění v dělovém bastionu brněnského Špilberku, od 29. května do 12. června si ji budou moci prohlédnout lidé v prostoru Caesarovy kašny v Olomouci a od 12. do 26. června bude instalována v pěší zóně u nádraží Ostrava – Svinov.

„Kroměříž má opravdu co nabídnout, stojí za to strávit zde několik dnů. Jeden den totiž k tomu, abyste poznali, prožili a prozkoumali všechny krásy a atrakce Kroměříže nestačí,“ uzavřel starosta Němec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x