Kroměříž sdílená kola a koloběžky pořizovat nebude

Foto: Město Kroměříž
KROMĚŘÍŽ - Z výsledků nedávné ankety kroměřížské radnice vyplynulo, že by Kroměřížané ve městě uvítali sdílená kola a koloběžky. I přes pozitivní ohlasy obyvatel se však město nakonec rozhodlo, že sdílené dopravní prostředky v tuto chvíli pořizovat nebude.

Záměr pořízení sdílených kol a koloběžek totiž neprošel přes městskou radu. „Převážila negativa v podobě poměrně vysoké pořizovací ceny za sdílená kola, se kterou rozpočet nepočítá, a u koloběžek obava z toho, že by jezdci na koloběžkách ohrožovali chodce nebo maminky s kočárky,“ uvedl důvody místostarosta Kroměříže Vratislav Krejčír.

Kroměřížané přitom v nedávné anketě pořízení sdílených elektrokoloběžek i jízdních kol podpořili. Z více než tří set hlasujících by tyto služby ve městě nevyužila jen méně než jedna pětina. Celkem 43 procent hlasujících podpořilo zavedení kol i koloběžek zároveň. Samotná kola a samotné koloběžky si pak přálo vždy asi 20 procent účastníků ankety.

Kroměřížská radnice by se ale přesto k tomuto záměru chtěla v budoucnu vrátit. Město by mělo co nejvíce podporovat ekologickou dopravu, která pomůže životnímu prostředí. Osobně bych byl pro sdílená kola,“ pokračoval Vratislav Krejčíř.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x