Kroměříž získá pozemky na stavbu víceúčelové sportovní haly

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Kroměříž)
KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice získá pozemky na stavbu víceúčelové sportovní haly v Obvodové ulici. Zastupitelé schválili jejich směnu se společností KS HOLDING .s.r.o., která za ně obdrží pozemky města v areálu atletického stadionu a rozdíl v cenách pozemků ve výši 17,3 milionu korun, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Jan Vondrášek.

„Jednání trvala dlouho, ale nakonec jsme dospěli k dohodě. Můžeme nyní zahájit přípravu nezbytné dokumentace a další přípravné práce na samotnou stavbu sportovní haly,“ uvedl místostarosta Karel Holík.

Město původně plánovalo stavbu multifunkční sportovní haly v lokalitě přímo za plaveckým bazénem. Studie sice prokázala, že se tam na pozemcích města sportovní hala postavit dá, ale jen za cenu definitivního omezení budoucího možného rozšíření plaveckého bazénu, o kterém vedení města uvažuje. Ke stejnému názoru dospěla i sportovní komise, která je poradním orgánem městské rady.

„Pozemky získané od společnosti KS HOLDING městu umožní postavit sportovní halu poblíž fotbalového stadionu i plaveckého bazénu, aniž bychom tak omezili budoucí záměry rekonstrukce či rozšíření plaveckého bazénu. A to nemluvím o tom, že budeme moci počítat s dostatečnými parkovacími plochami i se zelení,“ dodal starosta Jaroslav Němec.

Sportovní hala s rozměrem hřiště 20 krát 40 metrů vhodná na házenou, florbal a další sporty v Kroměříži citelně schází. Halové sporty lze na soutěžní úrovni provozovat pouze v letité sportovní hale v Kotojedské ulici, která je však vytížená zejména basketbalem a na další sporty prostor nezbývá. „Ve městě se přitom velmi rozvíjí především zmíněný florbal, který určitě v nové hale najde své místo,“ uzavřel Holík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x