Kroměřížská nemocnice koupila díky nadačnímu fondu pomůcky pro operace prostaty a ledvin

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
KROMĚŘÍŽ - Příspěvek ve výši 200 tisíc korun na zakoupení jednorázových nástrojů pro hybridní koagulaci získala od Nadačního fondu Muži proti rakovině Kroměřížská nemocnice a.s. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí nemocnice Veronika Slaměnová.

Díky této technologii budou mít operatéři širší pole působnosti zejména při laparoskopických operacích při řešení zhoubných onemocnění prostaty a ledvin. Také pro pacienta přináší tato technologie benefity, a to v podobě minimálního poškození tkání a krevních ztrát v průběhu operace. 

„Díky příspěvku nadačního fondu bylo do Kroměřížské nemocnice zakoupeno 25 kusů těchto specializovaných nástrojů, které byly okamžitě v rámci operativy využívány. Takzvaná technologie harmonického skalpelu a koagulace vessel sealing byla v roce 2020 použita u 16 laparoskopických i otevřených operací nádorových onemocnění,“ uvedla předsedkyně představenstva Kroměřížské nemocnice Lenka Mergenthalová. Zbývající množství lékaři využijí v letošním roce.

Technologie hybridní koagulace je využívána v průběhu laparoskopických i otevřených operací u zhoubných nádorů prostaty a ledvin. Mimo jiné umožňuje šetřící přístup k tkáním, bezpečnou a rychlou preparaci tkání, zástavu krvácení a snižuje ztráty krve.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x