Kroměřížská nemocnice se opět vrací k plánované operativě

Foto: Kroměřížská nemocnice
KROMĚŘÍŽ – Díky menšímu náporu covidových pacientů se vedení Kroměřížské nemocnice rozhodlo k postupnému návratu plánované operativy. Už v minulém týdnu bylo opět otevřeno ortopedické oddělení, nyní se do plného provozu vrací také oddělení chirurgie.

Chirurgické oddělení Kroměřížské nemocnice bylo vzhledem k dlouhodobě neuspokojivé epidemiologické situaci a velmi vysokému zatížení lůžek intenzivní péče nuceno provádět jen akutní a drobné zákroky. Nápor covidových pacientů je zde ale v posledních dnech menší, proto se chirurgie opět vrací také k elektivním výkonům.

Jsme si vědomi toho, že někteří lidé čekají na operaci delší dobu a byli bychom rádi, aby se dostali na řadu co nejdříve. Budeme dělat maximum pro to, abychom zvládli všechny naplánované zákroky v co nejkratším možném čase. Pokud pacienty čekající na operaci v tomto ohledu cokoli zajímá, mohou zavolat k nám na oddělení a domluvit se na dalším postupu,“ uvedl zástupce primáře chirurgického oddělení Jaroslav Novák.

Právě Jaroslav Novák od 1. března letošního roku převezme primariát na chirurgii, kterou jako dlouholetý kmenový lékař vedl uplynulého půl roku kvůli dlouhodobé pracovní neschopnosti současného primáře oddělení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x