Kroměřížská ortopedie opět potvrdila svou extratřídu

Ortopedi Kroměřížské nemocnice poprvé provedli totální endoprotézu ramene. Foto: Kroměřížská nemocnice
KROMĚŘÍŽ – Ortopedické oddělení Kroměřížské nemocnice dosáhlo významného milníku. Vůbec poprvé zde operatéři úspěšně provedli totální endoprotézu ramene a potvrdili tak špičkovou úroveň kroměřížské ortopedie.

Celkovou náhradu ramenního kloubu takzvanou reverzní formou provedli lékaři u starší pacientky, která trpěla velkými bolestmi a nebyla schopna s rukou náležitě pohybovat. „Po tomto operačním výkonu dojde k postupnému odeznění bolesti, výraznému zlepšení a obnovení hybnosti, samozřejmě za předpokladu náležité rehabilitace,“ uvedl operatér Jan Hoplíček s tím, že pacientku nyní čeká zhruba půlroční rekonvalescence spojená mimo jiné s pobytem v lázních.


„V Kroměříži jsme tento druh operace provedli vůbec poprvé. Tento zákrok je určen pro pacienty, u nichž došlo k nevratnému opotřebení ramenního kloubu a již neexistuje jiná možnost léčby. Jedná se například o starší pacienty, kteří již nejsou kvůli bolesti a velmi omezené hybnosti schopni zvládat běžné denní úkony, jako je například učesání se nebo podání předmětu z výšky. Samozřejmě je zákrok vhodný také u osob, které prodělaly vážný úraz v oblasti ramene,“ nastínil Jan Hoplíček.


Ortopedické oddělení Kroměřížské nemocnice je vyhlášené kvalitní operativou především v oblasti totálních endoprotéz kolen a kyčlí. Tyto operace se v Kroměříži provádějí už bezmála 25 let a s příchodem lékaře Jana Hoplíčka se nyní toto spektrum rozšířilo také o totální endoprotézu ramene.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x