Kroměřížská radnice nesouhlasí s omezením poštovních služeb

Foto: Česká pošta
KROMĚŘÍŽ – Proti rozhodnutí České pošty, která se k 1. červenci chystá uzavřít 300 poboček po celé republice, se vymezuje vedení Kroměříže. Na území města se totiž mají zrušit hned dvě pobočky, a sice ve Velehradské ulici a v ulici Havlíčkova.

Pobočku v Havlíčkově ulici by měla nahradit nová pobočka na náměstí Míru. Zrušení pobočky ve Velehradské ulici ale odmítáme. Nesouhlasíme s omezením služeb. Budeme žádat zástupce České pošty o přehodnocení tohoto záměru,“ uvedl starosta Tomáš Opatrný.

Česká pošta město informovala o záměru zrušení poboček dopisem. V něm tvrdí, že se dostupnost a kvalita poštovních služeb pro občany nezhorší.

Myslím, že to není pravda. O chystaném zrušení poboček s námi nikdo předem nekomunikoval. Pobočka ve Velehradské ulici je spádová pro velká sídliště Slovan a Zachar. A zejména pro starší občany, kteří služeb České pošty využívají, je každý krok navíc na vzdálenější pobočku nepříjemnou komplikací. Stejně tak negativně vnímám pravděpodobné prodloužení doby, po kterou budou lidé čekat na obsloužení,“ dodal Opatrný.

Česká pošta už v Kroměříži v roce 2021 uzavřela pobočku na Velkém náměstí. Nahradit ji měla právě plánovaná pobočka na náměstí Míru v budově města číslo popisné 520/1, kde dříve sídlila restaurace Slavia.

Česká pošta městu potvrdila, že předběžně počítá s otevřením pobočky k 1. červnu 2023,“ poznamenala vedoucí právního odboru radnice Ladislava Žiaková.

Pobočka by měla být vybudována v novém moderním designu a měla by být bezbariérová. Město České poště zmíněné prostory pronajímá bezplatně, a to do 15. května 2030 s možností prodloužení o další dva roky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x