Kroměřížská radnice přispěje na mobilní hospic částkou sto tisíc korun

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Kroměříž)
KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice podpoří v příštím roce spolek Andělé Stromu života z Nového Jičína, který provozuje mobilní hospic. Uvolnění částky 100 tisíc korun pro tyto účely už schválili zastupitelé, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Jan Vondrášek.

„Aby byli pracovníci více dostupní klientům z Kroměříže, chtějí si zde zařídit zázemí s lékařem i se sestrou. Do Kroměříže doposud dojížděli až ze Zlína či Přerova. Podporu mobilního hospice má navíc koalice ve svém programovém prohlášení,“ poznamenala místostarostka Daniela Hebnarová.

Mobilní hospic poskytuje služby nevyléčitelně nemocným lidem a jejich rodinám, které se rozhodnou pečovat o své blízké doma. „Hlavním cílem mobilního hospice je umožnit lidem s nevyléčitelným onemocněním zůstat v kruhu svých blízkých, ulevit jim od bolesti a zajistit důstojné dožití v jejich posledních dnech života,“ doplnil místostarosta Vít Peštuka.

Kromě samotné domácí hospicové péče poskytuje spolek i psychologické a odborné sociální poradenství pro pozůstalé, terénní odlehčovací, terénní rehabilitační a ošetřovatelské služby, provozuje půjčovnu kompenzačních pomůcek a pořádá svépomocné skupiny pro pečující. „Mobilní hospic je služba, která je pro pacienty bezplatná. Spolek Andělé Stromu života v letošním roce o dotaci na mobilní hospic město Kroměříž nežádal, přesto se od ledna do října v Kroměříži staral o osm klientů,“ upozornil vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Radovan Klabal.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x