Kroměřížská radnice rozdala lidem už stovky roušek, učitelky a úřednice šijí další

Foto: MěÚ Kroměříž
KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice rozdala uplynulý pátek občanům asi 400 roušek a zhruba dvojnásobný počet jich rozdala i v pondělí. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Jan Vondrášek.

„Zájem obyvatel je velký. Řada lidí chce ale roušek více, než jsou povolené dvě na osobu. Nemůžeme bohužel vyhovět, aby se dostalo na každého,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová, která lidem sama roušky vydávala. Roušky musejíí lidé v České republice povinně nosit při pohybu na veřejnosti od minulého čtvrtka. Důvodem je omezení šíření epidemie koronaviru.

Roušky šije asi 30 pracovnic Městského úřadu v Kroměříži a asi 40 učitelek městem zřizovaných základních škol. Město rouškami vybavilo klienty a zaměstnance Sociálních služeb města Kroměříže, řidiče městské hromadné dopravy, zaměstnance městského úřadu i městské policie a také dalších příspěvkových organizací města. Roušky putovaly také do Kroměřížské nemocnice a do psychiatrické nemocnice.

Radnice veřejnosti roušky rozdává v pracovní dny od 9.00 do 15.00 hodin nebo do vydání zásob, a to z plakátem označeného okna z Kovářské ulice. „Chtěl bych poděkovat všem lidem, kteří se na šití roušek podílejí. Šijeme pořád dál a počítáme s tím, že tento týden rozdáme tisíce roušek,“ řekl starosta Jaroslav Němec. Na město se navíc obracejí další lidé, kteří šijí roušky doma a chtěli by je darovat.

„Moc si každé takové aktivity vážíme. Kdokoliv by chtěl ušité roušky věnovat, může je přinést ke zmíněnému oknu v Kovářské ulici a my je budeme distribuovat dál občanům. Přivítáme také, pokud někdo našim švadlenám věnuje látku,“ doplnila Hebnarová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x