Kroměřížská radnice začala zaměstnávat vlastního ekologa

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Kroměříž)
KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice zaměstnává od října vlastního ekologa. Zřízení této pozice schválila již dříve městská rada, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Jan Vondrášek.

Novým městským ekologem se stala Klára Halířová, která vystudovala mimo jiné i obor aplikovaná ekologie. „Jsem přesvědčen, že ekolog na městském úřadě citelně chyběl. Bude město a jeho občany zastupovat v řízeních, která se týkají vlivu na životní prostředí,“ poznamenal místostarosta Vít Peštuka.

Správní řízení v oblastech týkajících se životního prostředí jsou často složitá a pro zajištění kvalifikovaného stanoviska za město vyžadují znalosti z různých oblastí životního prostředí i legislativy. „I proto trvalo nalezení vhodného kandidáta relativně dlouho,“ připomněl Peštuka neúspěšná výběrová řízení z podzimu loňského a z jara letošního roku.

Kromě zastupování v řízeních týkajících se vlivu na životní prostředí bude mít nová ekoložka například na starost také monitorování starých ekologických zátěží či plnění plánu odpadového hospodářství. „Do její agendy patří i koncepce odkanalizování místních částí i problematických lokalit ve městě, koncepce kvality ovzduší ve městě, zlepšení komplexní péče o zeleň či zlepšení hospodaření města s vodou,“ dodala Simona Prečanová, vedoucí odboru regionálního rozvoje, kde je ekoložka zařazena.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x