Kroměřížská vánoční sbírka pomůže dětskému domovu i žákům speciální školy

O Vánocích můžete v Kroměříží přispět dvěma neziskovým organizacím. Foto: archiv, město Kroměříž
KROMĚŘÍŽ - Po dobu adventu a vánočních svátků budou moci lidé opět finančně přispět dvěma neziskovým organizacím působícím v Kroměříži. Výtěžek tradiční vánoční sbírky získají spolek Korálky a Dětský domov Kroměříž.

„Pokladničky, kam bude možné vložit libovolnou částku, budou umístěné na Velkém náměstí pod vánočním stromem, který se rozsvítí ve čtvrtek 24. listopadu. Obyvatelé města a jeho návštěvníci tak budou moct finančním darem pomoci těm, kteří pomoc potřebují, oceňují a jistě smysluplně využijí,“ uvedl místostarosta Pavel Motyčka.

Spolek Korálky a Dětský domov Kroměříž jsou tradičními příjemci peněz z vánoční sbírky. Korálky využijí obnos ze sbírky k úhradě nákladů na zabezpečení dopravy žáků ZŠ a MŠ speciální Kroměříž, F. Vančury. Dětský domov Kroměříž peníze z vánoční sbírky využije k pořádání sportovní, kulturní a zájmové činnosti dětí. Z těchto prostředků uhradí dětem i letní tábory a pobyty.

V loňském roce vynesla vánoční sbírka více než 49 tisíc. Dětský domov měl v kasičce 26.995 korun a Korálky 22.303 korun.

Zdroj: město Kroměříž

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x