Kroměřížské neziskovky si mezi sebou rozdělily půl milionu korun

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Kroměříž)
KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice rozdělila neziskovým organizacím, spolkům i dalším subjektům, které působí či pořádají akce na území města, zhruba půl milionu korun. Žádosti do 50 000 korun schválila již dříve městská rada, žádost nad 50 000 korun posuzovali v uplynulých dnech zastupitelé, server Zlin.cz o tom informoval mluvčí kroměřížské radnice Jan Vondrášek.

„Přestože doba je složitá a řadu akcí zrušila pandemie koronaviru, vnímáme jako potřebné a nutné aktivní občany a spolky podpořit, aby se život ve městě nezastavil,“ řekl starosta Jaroslav Němec.

Peníze půjdou na aktivity v oblasti kultury, cestovního ruchu, prezentace města a partnerských měst, životního prostředí, sportu a volnočasových aktivit a aktivit v oblasti sociální a zdravotní. Dotace je poskytována na akce. Může činit nejvýše 70 procent celkových výdajů žadatele. Pouze v případě poskytnutí dotace na akci s náklady do 10 000 korun může být příspěvek až 100 procent celkových výdajů.

Žadatelem může být fyzická osoba i právnická osoba, která sídlí, případně vyvíjí činnost na území Kroměříže nebo její aktivity s městem souvisejí. Na akce mohly žádat i střední školy a příspěvkové organizace zřízené Kroměříží, které pořádají aktivity ve prospěch mládeže, občanů a návštěvníků města.

Město už letos v květnu v první výzvě, kde bylo možné žádat i o dotaci na provoz a činnost, rozdělilo neziskovým organizacím, spolkům a dalším subjektům 1,75 milionu korun. Mimo dotační systém dostávají navíc některé velké organizace působící na území Kroměříže dotace přímo z městského rozpočtu.

--> --> --> --> -->