Kroměřížské Výstaviště se chystá na jarní Florii. Organizátoři vypraví i bezplatný autobus

Foto: Floria
KROMĚŘÍŽ – Už pozítří se brány kroměřížského Výstaviště otevřou všem zahradníkům, zahrádkářům, chalupářům a vůbec milovníkům přírody! Bude se zde konat očekávaná FLORIA JARO 2024, která bude rozdělena na dvě části – první se uskuteční od 27. dubna do 1. května, druhá pak od 4. do 8. května.

Výstaviště nabízí velkokapacitní parkoviště pro 2 500 vozidel. Ale také zajímavý bonus. „Myslíme i na ty, kteří necestují po vlastní ose na čtyřech kolech. Letos jsme připravili také speciální a bezplatnou autobusovou linku, která vyráží od zdejšího nádraží, projede s řadou zastávek centrem města a pohodlně dopraví zájemce až k nám na Výstaviště, stejně tak samozřejmě i zpět,“ komentuje novinku ředitel Výstaviště Kroměříž Pavel Konečný s tím, že linka 7X bude jezdit ve dnech 27. a 28. dubna a také 1., 4., 5. a 8. května

FLORIA JARO 2024 má kromě vlastní bohaté nabídky zahrádkářského zboží mnoho dalších příjemností. „Neděle u nás patří rodinám s dětmi, velkým lákadlem je určitě náš Dětský svět, který nabízí vstup rodičů a prarodičů coby doprovodu pro děti zdarma. Děti si užijí pestrou škálu atrakcí pod střechou i venku,“ konstatuje vedoucí Dětského světa Miroslava Ohlídalová.

Pořadatelé Florie připravili rovněž bohatý doprovodný kulturní program. „Vystřídá se u nás spousta kapel a hudebních těles, za všechny jmenuji například Stříbrňanku, Hanačku z Břestu, Zdounečanku, Brontosauři revival, Veselou trojku, Drietomanku, cimbálovou muziku Réva, Kateřinu Sklenářovou nebo Duo Yamaha,“ informuje Michaela Ohlídalová z kroměřížského Výstaviště.

Na Florii se každoročně moc těším, stejně jako tisíce návštěvníků. Je to mimo jiné důkaz toho, jak jsou u nás péče o zahrádky a radost z vlastních výpěstků hluboce v nejlepším slova smyslu zakořeněny,“ připomíná předseda Českého zahrádkářského svazu Stanislav Kozlík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x