Kroměřížský sprejer dopaden

foto: město Kroměříž
KROMĚŘÍŽ – V ulicích Kroměříže řádil neznámý sprejer. Poškodil několik chodníků i budovu obchodního centra. Díky operátorce městského kamerového systému jej ale policie brzy dopadla.

Kroměřížští strážníci před několika dny dopadli sprejera, který řádil v ulicích. Své nápisy nastříkal na chodník před bývalou diskotékou Oskol, u oploceného hřiště v ulici Mánesova a na Erbenově nábřeží. Svými graffiti poničil také budovy obchodního centra a pošty na sídlišti Oskol.

„Případ pro podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci převzala Policie ČR,“ poznamenal ředitel městské policie Libor Kubiš.

Díla sprejera si v ulici Oskol všimla operátorka městského kamerového systému. „Po vyhodnocení záznamu strážníci dospěli k názoru, že by pachatelem mohla být jim známá osoba bez domova. Hlídka jednatřicetiletého muže zadržela. Uvedl, že nápisy nastříkal on a že mu bylo jasné, že se na to přijde,“ doplnil Kubiš s tím, že se v poslední době jedná o ojedinělý případ sprejerství.

Aby kroměřížská radnice bojovala proti nechtěným čmáranicím na zdech a chodnících, otevřela už v roce 2019 legální graffiti stěnu v ulici Legionářů u areálu Základní školy Zachar. Jde o místo, kde se nejen děti mohou věnovat street artu a modernímu umění. Město si od legální graffiti stěny slibuje mimo jiné i to, že aspoň některé děti a mládež nebudou své výtvory tvořit na místech, kde nemají co dělat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x