Kroměřížský starosta má koronavirus

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Kroměříž)
KROMĚŘÍŽ - Starosta Kroměříže Jaroslav Němec je pozitivní na koronavirus. Zůstává v izolaci, léčí se doma, serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Jan Vondrášek.

„Nákaza se nevyhýbá nikomu, beru to s pokorou. Virus mi dal v minulých dnech docela zabrat, dnes už se ale cítím lépe. Věřím, že brzy budu zpátky. Děkuji občanům za pochopení,“ uvedl Němec. V době jeho nepřítomnosti ho zastoupí místostarostové.

Podle starosty je v této době nezbytné, aby lidé nepodceňovali opatření proti šíření nákazy. „Přijít k této nemoci můžete skutečně kdekoliv. Prosím, vydržte, noste roušky, používejte dezinfekci a dodržujte v obchodech, na pracovišti i venku rozestupy,“ dodal Němec.

Městský úřad mezi svátky evidoval kromě starosty i několik dalších zaměstnanců s pozitivním testem na koronavirus. V tuto chvíli ale není nutné přistoupit k omezení provozu nějakého odboru či oddělení.

V závěru roku byl na několik dnů kvůli koronaviru uzavřen Czech POINT, kontaktní místo veřejné správy v přízemí radnice na Velkém náměstí. Na podzim kroměřížská radnice musela kvůli izolaci či karanténě zaměstnanců omezit provoz stavebního úřadu, konkrétně jeho oddělení územního rozhodování a stavebního řádu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x