Kroměřížští policisté podpořili kolegu, kterému tornádo sebralo střechu nad hlavou

Foto: Město Kroměříž
KROMĚŘÍŽ – Strážníci a zaměstnanci kroměřížské policie ukázali, že mají srdce na pravém místě. Finanční sbírkou podpořili policistu z jihomoravských Mikulčic, kterému nedávné tornádo poškodilo dům.

Chtěli jsme pomoci některému z kolegů, který byl poškozen živelnou pohromou. Dostali jsme tip na policistu z obvodního oddělení v Hodoníně, který bydlí v Mikulčicích,“ popsal ředitel městské policie Libor Kubiš.

Strážníci a zaměstnanci kroměřížské městské policie vybrali a policistovi poslali 20 tisíc korun. „Mám radost z toho, že se do sbírky zapojila většina našich lidí. Kolega z Mikulčic byl v době, kdy řádilo tornádo, doma. Schovali se s rodinou ve sklepě a naštěstí vše přečkali bez újmy na zdraví. Dům postavil asi před rokem, řádění přírodního živlu odnesla střecha. Věříme, že se mu i s naší pomocí brzy podaří dům opravit,“ doplnil Kubiš.

Pomoc městské policie navazuje na dřívější skutky kroměřížské radnice i obyvatel města. Zastupitelé Kroměříže na začátku července zorganizovali materiální sbírku na pomoc postiženým obcím a uvolnili částku 800 tisíc korun na pomoc obcím poškozeným tornádem – po 200 tisících korunách je určeno pro obce Hrušky, Lužice, Mikulčice a Moravská Nová Ves.

Další pomoc vznikala spontánně. Například na Základní škole Slovan mezi sebou zaměstnanci a školáci vybrali asi 70 tisíc korun, které poslali na pomoc lidem, jež tornádo připravilo o střechu nad hlavou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x