Kroměřížští radní upravili podmínky podpory podnikatelům, kteří si pronajímají prostory města

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Kroměříž)
KROMĚŘÍŽ - Rada města Kroměříže změnila podmínky podpory pro podnikatele postižené opatřeními vlády proti pandemii koronaviru, kteří si pronajímají prostory města. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Jan Vondrášek.

Dříve pro 27 subjektů schválila dar ve výši jednoho měsíčního nájemného do maximální částky 20 tisíc korun. „Poté, co stát vypsal program na příspěvek na nájemné, rada schválila snížení nájemného o 30 procent za měsíce duben, květen a červen, aby umožnila podnikatelům žádat o tento příspěvek od státu,“ vysvětlil starosta Jaroslav Němec.

Stejnou podporu, tedy snížení nájmu na tři měsíce o 30 procent, schválili na červnovém zasedání zastupitelé pro čtyři subjekty, které platí městu nájemné vyšší než 20 tisíc korun. „Všichni žadatelé tak fakticky od města dostanou 90 procent jednoho měsíčního nájemného. Od státu navíc k tomu mohou dostat až polovinu nájemného za zmíněné měsíce,“ dodal místostarosta Vratislav Krejčíř.

Město již dříve schválilo rozdělení částky asi 1,7 milionu korun mezi zhruba 150 podnikatelů působících v jiných než městských pronajatých prostorách na území Kroměříže, kterých se také dotklo povinné uzavření provozoven na základě opatření vlády proti šíření nákazy koronavirem. Žadatelé mohli získat příspěvek ve výši jednoho měsíčního nájemného, a to až do maximální částky 20 tisíc korun. Snahou vedení města je udržet v Kroměříži služby a obchody pro občany.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x