Kroměřížští strážníci se během léta zaměří na dodržování pořádku na koupališti Bajda

Koupaliště Bajda v Kroměříži. Foto: archiv (Město Kroměříž)
KROMĚŘÍŽ - Koupaliště Bajda letos zahájilo provoz 5. června. Návštěvnost je zatím průměrná. Je to dáno tím, že těch opravdu teplých dnů zatím ještě tolik nebylo. Zájemci o koupání v Kroměříži už nyní nemohou využít krytého plaveckého bazénu, kterému skončila sezona.

„Obyvatelé města i turisté se musí na koupališti cítit bezpečně. Kroměřížští strážníci dohlédnou na to, aby se v areálu nepohybovaly osoby, které by ostatní návštěvníky Bajdy obtěžovaly a které by nedodržovaly provozní řád koupaliště,“ uvedl starosta Tomáš Opatrný.

Koupaliště patří pod příspěvkovou organizaci města Sportovní zařízení města Kroměříže. Podle Petra Opravila, který je pověřený jejím vedením, na Bajdu při slunečném počasí denně zavítá 800 až 1000 lidí. „S větší návštěvností samozřejmě roste riziko krádeží či dalších problémů,“ přiblížil ředitel městské policie Libor Kubiš. Strážníci i asistenti prevence kriminality městské policie budou podle něj koupaliště kontrolovat denně.

Podle radního Richarda Kremla je takové opatření nezbytné. „Nedostatečný pořádek a chování některých osob je jedním z důvodů, proč se hodně lidí Bajdě vyhýbá. Je nutné, aby problémové osoby například věděly, že pokud do bazénu nepůjdou v plavkách, ale ve spodním prádle či v jiném oděvu, bude to pro ně znamenat vyvedení z areálu za asistence městské policie,“ upozornil Kreml.

Na nedodržování provozního řádu mohou sami občané upozornit plavčíka.

Zdroj: město Kroměříž

--> --> --> --> -->