Krušnou noc měli hasiči v celém Zlínském kraji.

Foto: HZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ - Hasiči dnes v noci pomáhali na Zlínsku, Kroměřížsku i Vsetínsku.

Krátce před půlnocí vyjížděli hasiči ze stanice Kroměříž k dopravní nehodě osobního auta a cyklisty, ke které došlo v místní části Skaštice v Kroměříži. Při nehodě byl zraněn cyklista, kterému hasiči do příjezdu zdravotnické záchranné služby poskytovali předlékařskou první pomoc. Těžce zraněného muže poté záchranáři odvezli do nemocnice. Silnice byla v době zásahu složek IZS neprůjezdná a hasiči místo nehodě osvětlovali. Řidič po nehodě skončil se svým autem v poli s kukuřicí. Hasiči u vozidla provedli protipožární opatření a odpojení autobaterie. Také zkontrolovali, jestli z vozu neunikají provozní kapaliny, což se nepotvrdilo. Po ukončení šetření ze strany Policie ČR se hasiči vrátili zpět na svou stanici.

Vsetínští hasiči krátce před jednou hodinou v noci vytahovali muže z potoka v Malé Bystřici. Naložili muže do vanových nosítek a transportovali jej do sanitního vozu.

Po třetí hodině noční zasahovalo šest jednotek hasičů u rozsáhlého požáru stodoly v obci Nedašov na Zlínsku. U požáru se postupně sjeli hasiči ze stanic Valašské Klobouky a Slavičín a dobrovolné jednotky z Brumova, Návojné, Valašských Klobouk a Nedašova. Po příjezdu na místo byla celá stodola v plamenech. Hasiči stihli na poslední chvíli zachránit psy, kteří se nacházeli v těsné blízkosti hořícího objektu. Hasiči pomocí několika C proudů požár lokalizovali. Poté objekt s pomocí traktorbagru hasiči rozebrali a dohasili skrytá ohniska. Na místo se dostavil vyšetřovatel hasičů, který provedl prvotní ohledání místa požáru. Další šetření bude provedeno dnes za denního světla.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x