Krycí název „Ptačí chřipka“

foto: HZS Zlínského kraje
Mistřice – Ptačí chřipka? Ne, ne, není čas panikařit. Jde jen o název taktického cvičení, které podstoupily složky integrovaného záchranného systému v Mistřicích na Uherskohradišťsku.

V areálu firmy v obci Mistřice proběhlo v pondělí 23. srpna taktické cvičení složek integrovaného záchranného systému. Už jen název cvičení „Ptačí chřipka“ naznačuje, co bylo jeho náplní.

Cvičení se zúčastnili profesionální hasiči ze stanic Uherské Hradiště a Zlín. K součinnosti byli přivoláni také jejich kolegové ze záchranného útvaru z Hlučína a jednotka místních dobrovolných hasičů. Nedílnou součástí cvičení byla také spolupráce se zástupci Krajské veterinární právy pro Zlínský kraj. Na místě cvičila také Policie České republiky a Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje.

Tématem cvičení bylo společné řešení mimořádné události, které by mělo vést ke zdolání zjištění nákazy chřipky ptáků v zájmu ochrany veřejného zdraví. Složky IZS si také nacvičily, jak zajistit opatření k zábraně šíření této zákazy.

Cílem taktického cvičení bylo ověřit činnost všech přítomných složek a koordinaci sil a prostředků při řešení takto závažné události.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x