Kterak hejtman Holiš ke králíčkovi (na chvíli) přišel

Hejtman Holiš navštívil králíčí závody v Kroměříži. Foto: zlin.cz
KROMĚŘÍŽ - Třídenní našňořená výstava Floria léto 2023 se setkala s velkým zájmem vystavovatelů a hlavně návštěvníků. Nešlo jenom o zahradní expozice, ale i o akci Pocta vozům Škoda. Ta mimochodem na kroměřížském výstavišti pokračuje v květinovém provedení až do příští soboty, kdy ji ještě oživí nádherné dobové bugatky. Pozoruhodným zpestřením pak byly také závody se zajímavými hlavními protagonisty - Králičí hop a skok.

Což je věc méně u nás pořád méně obvyklá. Na rozdíl rozdíl třeba od Švédska, kde se provozuje čtyřicet let, ale i spousty dalších zemí. V sobotu se na výstavišti konala kvalifikace na mistrovství republiky, v neděli pak další zajímavé závody pod vedením zkušeného organizátora Jiřího Svítila, jinak dlouholetého předního činovníka Českého svazu chovatelů.

A právě tento zkušený muž společně s ředitelem Výstaviště Kroměříž Pavlem Konečným připravil pro početné diváky při vyhlašování výsledků báječnou podívanou.

Hejtman Zlínského kraje Radim Holiš nejdříve předal ocenění šikovným majitelkám soutěžních a soutěživých králíků a když se chtěl rozloučit, došlo ještě na jednu záležitost.

Dva shora zmínění pánové totiž nezapomněli na sobotní narozeniny hejtmana Holiše, ani na jeho přihlášení se do řad chovatelů, kdy se pochlubil, že chová doma na Valašsku hned pět slepic.

A tak se z krabice coby dárek k narozeninám vyklubal z rukou předsedy Svítila nádherný hnědý mladý téměř plyšový ovšem notně živý králíček.

Jak vidno na fotografiích, hejtman jej přijal rád, jenže pak se objevil nerudovská otázka: kam s ním?

„Všem moc děkuji, překvapení jako hrom, ale doma na králíka nemám takříkajíc připravenu půdu, snad se neurazí nejmladší účastnice králičí soutěže Věrka, když jí vybavím na cestu domů do Velké Bíteše tímto milým ale pěkně škrábajícím dárečkem,“ smál se Holiš a s králičím „tetováním“ nezbedného škrabače na zápěstích.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x