Které jsou nejpřívětivější úřady v kraji?

Foto: televize TVS
ZLÍN – Magistrát města Zlína je nejpřívětivějším úřadem v kraji. V šestém ročníku soutěže skončil na prvním místě před druhými Otrokovicemi a třetími Valašskými Klobouky.

Magistrát města Zlína zvítězil v šestém ročníku soutěže Přívětivý úřad v kategorii obcí s rozšířenou působností. Na druhém a třetím místě se umístily Otrokovice a Valašské Klobouky. Vítězné úřady jsou na základě hodnotících kritérií soutěže považovány za nejpřívětivější pro svůj ucelený přístup při přemýšlení o zvyšování kvality služeb.

Motivační soutěž Přívětivý úřad je postavena na komplexním přístupu úřadů v oblasti kvality při poskytování služeb občanům. Úřady jsou hodnoceny podle více než sedmdesáti kritérií. V šestém ročníku soutěže se hodnotila například přístupnost a otevřenost úřadu, komunikace s klienty, digitalizace služeb, zapojování veřejnosti do věcí veřejných, kroky ke zvýšení udržitelnosti a v neposlední řadě také opatření přijatá během pandemie covidu-19.

Cílem soutěže je ocenit zejména snahu představitelů obcí či měst a úřadů ve zvyšování přívětivosti úřadu ke svým klientům. „Hodnotí se zejména poskytování nadstandardních služeb nad rámec běžných služeb nebo služeb realizovaných v nadstandardní kvalitě. O tyto cíle Magistrát města Zlína usiluje dlouhodobě, proto nás ocenění naší snahy velmi potěšilo. Stojí za ním práce mnoha kolegů, kteří se na zavádění inovací podílejí, velmi jim děkuji,“ uvedl tajemník Magistrátu města Zlína Tomáš Lang.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x