Kulturní spolky získají od otrokovické radnice méně peněz, město musí šetřit

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
OTROKOVICE - Dvacetiprocentní snížení peněz oproti předpokládanému objemu finančních prostředků schválila otrokovická radnice žadatelům o dotaci v oblasti kultury. Město musí šetřit, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí městského úřadu Romana Stehlíková.

„Ke snížení objemu finančních prostředků jsme přistoupili z důvodu úspor rozpočtu města v souvislosti s koronavirovou situací. Je předpoklad propadu sdílených daní až o 10 %, z tohoto důvodu se snažíme ušetřit,“ uvedla starostka Hana Večerková. Argumentem byl také fakt, že současná situace pozastavila veškeré kulturní dění, tudíž spolky nebudou mít náklady na pořádání akcí ve stejné výši jako v předchozích letech.

O dotaci na činnost z programu si obvykle žádá pět kulturních spolků, které mají sídlo v Otrokovicích. Aby na dotaci dosáhly, musejí splňovat zákonem předepsané podmínky a kritéria. Mimo jiné spolek nesmí být komerčně zaměřený k dosahování zisku a jeho členové musejí být pouze fyzické osoby.

Peněžní prostředky mohou být poskytnuty například na provozní náklady vynaložené na hlavní činnost spolku, na cestovné, dopravu, ubytování v rámci vystoupení, soutěží, festivalů, workshopů, ale také materiálně technické zabezpečení, mzdy a honoráře lektorů a podobně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x