Kunovické letecké muzeum přivítalo vzácné hosty

Letecké muzeum navštívili vzácní hosté. Foto: Letecké muzeum v Kunovicích
KUNOVICE – Letecké muzeum v Kunovicích přivítalo na své půdě vzácné hosty. Kunovický klenot navštívil v rámci své pracovní cesty po jižní Moravě japonský velvyslanec Suzuki Hideo a český velvyslanec v Norsku a na Islandu Jaroslav Knot.

Oba velvyslance a zástupce města Kunovice po muzeu provedl jeho ředitel Martin Hrabec, který hostům současně poskytl výklad o vystavených letadlech. Nechyběla ani návštěva takzvaného „Naganského expresu“ – ex-vládního stroje Tu-154 M, kterým v roce 1998 do Česka přiletěli vítězní hokejisté z olympiády v japonském Naganu. Japonský velvyslanec velmi ocenil správně napsanou přezdívku stroje, která je v japonštině vyvedena na jedné z podvozkových gondol, i dochované příběhy ze samotného památného letu.

Jsem rád, že jsem se mohl dozvědět více o českém letectví, moc se mi tu líbilo,“ okomentoval expozici muzea velvyslanec Suzuki. Návštěvu muzea si užíval také Jaroslav Knot. „Chodíval jsem sem už jako malý kluk, takže toto místo dobře znám. Bylo příjemné se sem zase vrátit,“ sdělil. Na závěr návštěvy se pak oba diplomaté podepsali do pamětní knihy a od muzejníků dostali na památku model „Naganského expresu“ s věnováním.

Byla to první oficiální návštěva takto vysoce postavených diplomatů v kunovickém muzeu. „Bylo nám velkou ctí přivítat u nás tak významné hosty a jsme velmi rádi, že se jim v muzeu líbilo,“ dodal k návštěvě ředitel muzea Martin Hrabec.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x